EtSin tavoitteena on vuosittain järjestää tapahtumat keväällä ja syksyllä yhteistyössä kaikkien halukkaiden kanssa. Pyrimme siihen, että tapahtumat järjestetään vuosittain kiertävästi eri kylillä. Lisäksi järjestämme pienempiä teematapahtumia, kuten yritystreffejä ja mahdollisuuksien mukaan osallistumme alueella muiden järjestämiin tapahtumiin.

EtSin tapahtumatyöryhmä suunnittelee ja vastaa omien tapahtumiemme järjestämisestä ja muihin tapahtumiin osallistumisesta. Etsin tapahtumakalenteri on kaikkien käytettävissä, jotka järjestävät tapahtumia alueellamme. Tämän kalenterin avulla tapahtumien suunnittelijat näkevät milloin muut järjestävät tapahtumia ja voivat ottaa tämän huomioon oman tapahtuman aikataulussa.

TAPAHTUMAT

  • EtSi:n hallitus uusiutui hieman järjestäytymiskokouksessa 9.1.2020. Puheenjohtajana jatkaa Seppo Laitanen, varapuheenjohtajana aloittaa Saija Miettinen ja sihteerinä Outi Pennanen. Lämpimät kiitokset koko yhdistyksen alkuvuodet sihteerinä toimineelle Seija Kujala-Przeliorzille ja aiemmin puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana toimineelle Markku Sopaselle. EtSin viestintää, erityisesti fb-sivuja, hoitavat Saija Miettinen ja Aino-Maria Savolainen. Yleisistä atk-asioista vastaa Esko Koistinen ja Vapepa-vastaava on Raimo Jäykkä. Nuorten edustajana hallituksessa on Katri Pakarinen. Yhdistyksen hallituksen kokoonpano pyritään säilyttämään sellaisena, että siinä on järjestöjen, yhteisöjen, yritysten ja nuorten edustus mahdollisimman kattavana.

   EtSi-Info, yhdistyksen liite paikallislehti Uutis-Jousessa, ilmestyy 23.4. Liitteen teemana on hyvinvointi.

   EtSi:n hallituksen kokoukset pidetään koronavirustilanteen vuoksi etäkokouksina. Vuosikokousta siirretään suositusten mukaan ajankohtaan, jolloin ne voidaan pitää yhdistyslain edellyttäminä avoimina kokouksina.

FACEBOOK

 • Kuvia vuodelta 2019

  • Kuvia EtSin toiminnasta ja tapahtumista vuodelta 2019

   EtSi oli mukana kylien päivässä Matkuksessa
   Matkuksessa oltiin Kotona Kylässä, mukana koko Pohjois-Savo
   Syksyn EtSi-liite esitteli Pyöreälahden asuinaluetta
   Kesällä osallistuttiin iltatorille Siilinjärvellä
   Kyläkokouksen aiheena oli kyliltä tulleet kehittämiseditykset
 • Kirkonmäki kuhisee pidettiin Vuorelassa

  • Siilinjärven kirkonmäellä jo useamman vuoden ajan järjestetty Kirkonmäki kuhisee -perhetapahtuma pidettiin ensimmäisen kerran Vuorelassa lauantaina 6.9.2019. Mukaan oli kutsuttu useita toimijoita Etelä-Siilinjärveltä. Partiolaisilla, Vuorelan martoilla ja Siilinjärven kirkkomusiikkiyhdistyksen kuoroilla oli omat toimintapöytänsä, EtSi esitteli omaa toimintaansa ja Vuorelan Kunnon lavisryhmä laittoi vauhtia osallistujiin. Myös karaokelaulu kaikui kirkonmäellä. Lapsille oli leikkejä ja kilpailuja, aikuisille kirpputori sekä tietenkin syötävää ja juotavaa kaikille.

   Monenlaista oli tarjolla Kirkonmäki-tapahtumassa
   VuoKu-lavisryhmän esitys oli vauhikas
 • Kyläkokous Suininlahden koululla

  • Siilinjärven kylien yhteinen kyläkokous pidettiin Suininlahden koululla 16.9.2019. Mukana oli kylien edustajien lisäksi Siilinjärven kunnan päättäjiä, joille esiteltiin kertaalleen esikäsiteltyä kylien ja asuinalueiden toivomuksia. Kärkipäähän arvioiduille hankkeille löydettiin keskustelussa erilaisia jatkoreittejä, joko toteutus kunnan toimesta, erilaiset hankevaihtoehdot tai jatkovalmistelu

   Kunnan johto tapasi kyläläiset Suininlahden koululla
 • Roskajuoksu

  • Roskajuoksu-tapahtuma järjestettiin yhteistyössä kunnan ja seurakunnan nuorisotyön, Vuorelan Kunnon, Jätekukon ja Kunnonpaikan kanssa 25.4.2019. Osallistujia oli noin 50 ja roskaa kertyi kymmenkunta säkillistä.

   Iloiset roskajuoksijat saaliineen
 • Pisnesrehvit 2019

  • Pisnesrehvit 2019 järjestettiin Kunnonpaikassa perjantaina 26.4. yhteistyössä Siilinjärven Yrittäjien, Savon Yrittäjät/YOM:n ja Kunnonpaikan kanssa. Osallistujia oli 17 eri puolilta Siilinjärveä. Yrittäjien lisäksi mukana oli myös Sakky Toivala ja IngmanEdu kulttuurialan ammattiopisto. Ryhmissä keskustelu tuotti uutta tietoa ja verkostoitumista osallistujien kesken.   Kuva: Seppo Laitanen

 • EtSin syyskokous Hydrolinella

  • EtSin syyskokous pidettiin 26.11. Hydrolinella. Pääsimme osallistumaan mielenkiintoiselle tehdaskierrokselle ja kuulimme alueemme yhden merkittävän työllistäjän toiminnasta tarkemmin. Tehdaskierroksen jälkeen nautiskelimme glögiä ja piparia.

   Syyskokouksessa valittiin EtSin uusi hallitus tulevalle vuodelle. Hallituksen jäsenten yhteystiedot löytyvät Yhteys-välilehdeltä.

    

 • EtSi ry:n uusi hallitus kokoontui

  • Vuodenvaihteessa toimintansa aloitti EtSi ry:n uusi hallitus, joka valittiin syyskokouksessa. 8.1. entinen ja uusi hallitus kokoontui Kunnonpaikkaan kapulanvaihdon merkeissä. Kokouksen aluksi muistettiin pitkäaikaista puheenjohtaja Markku Sopasta, joka jätti puheenjohtajan tehtävän, mutta jatkaa hallituksessa Vuorelan edustajana. EtSi ry:n uusi puheenjohtaja on Seppo Laitanen.

 • Joulutervehdys

  • Etelä-Siilinjärvellä liikkuessaan ei voi olla huomaamatta joulun läheisyyttä. Kaksi kookasta joulukuusta on ollut valaistuna jo viikkojen ajan muistuttamassa, mitä aikaa elämme. Omalla tavallaan ne luovat myös yhteisöllisyyttä alueella.

   Lopuillaan oleva vuosi on ollut merkittävien asioiden aikaa Etelä-Siilinjärvellä. Jännevirran uusi silta valmistui ja otettiin käyttöön. Tutustumisilta kauniissa syyssäässä oli ikimuistoinen hetki mukana olleille.

   Samaan aikaan syksyllä valmistui ja otettiin käyttöön myös VuoKu-talo, Vuorelaa ja koko eteläistä Siilinjärveäkin palveleva harrastus- ja kokoontumispaikka.

   Kulunut vuosi kannattaa siis kirjata muistiin isojen asioiden vuotena.

   Nyt on kuitenkin aika antaa katseen levähtää joulukuusissa ja niiden valoissa.

   Toivotamme EtSi-hengessä  kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

   EtSi ry

 • Vuorelan Kunnon kevätnäytös 29.4.

  • Vuorelan Kunnon kevätnäytös 29.4.
   Kevätnäytös järjestetään Vuorelan koululla klo 16 alkaen. Mahdollisuus ostaa simaa ja munkkeja klo 15.30 alkaen. Tervetuloa!

    

 • Pelastuspalvelun (Vapepan) esittely

  • Savon Ammattiopiston lentokoneasentajakoululla EtSin syyskokouksen yhteydessä vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepan) koira- ja lentoetsintä esittelystä.